Natteliv og Beach volley ved Amager Strand

Amager Strandpark har i mange år været et yndet udflugtsmål for lokale amarkanere, og efter at der i 2005 blev anlagt en to kilometer lang og kunstig ø, tiltrækker strandparken årligt omkring en million gæster. Vi kommer her med to forslag til, hvad du kan lave i og i nærheden af strandparken.

Sommeren er fyldt med aktiviteter i Amager Strandpark. Gæsterne kan dykke, svømme i havet, hoppe i vandet fra en udspringsø, wind- og kitesurfe og en masse andre vandsportsaktiviteter. På land kan man stå på rulleskøjter, løbehjul, spise picnic og spille boldspil på græsarealerne. Herudover afholdes der regelmæssigt turneringer i strandfodbold og Beach volleyball. Sidstnævnte er en af de aktiviteter, du ikke kan lave andre steder end på stranden, og det er ikke alle, som kender reglerne. Du kan se videoer fra professionelle turneringer på fx YouTube og du kan bette på dem på https://www.mrgreen.com/da/.

Men står du og skal spille din første turnering med vennerne i morgen, gennemgår vi kort reglerne her:

  • Beach volleyball spilles af to hold i sand adskilt af et net
  • Hvert hold består af to spillere, som skal være iført shorts eller en badedragt samt evt. en jersey eller tanktop.
  • Det gælder om at få point, som man får hvis bolden, rører modstanderens bane, hvis modstanderen begår fejl, eller hvis de modtager en straf.
  • Man spiller bedst ud af tre sæt, og et sæt er vundet når det ene hold når 21 point med minimum to point ned til det andet hold. Hvis begge hold vinder et sæt, spiller man et tredje og afgørende sæt til 15 point med minimum to point ned til andet hold.
  • Spillerne skal med forskellige slag holde bolden i gang og med maks. berøringer i alt forsøge at få den over nettet til de andres banehalvdel. På den måde holdes bolden i gang, indtil bolden rører jorden på en af siderne.
  • Du kan læse mere detaljerede regler på Volleyball Danmarks Beachvolley-hjemmeside.

Aftenerne i nærheden af Amager Strandpark

Når dagen er gået med leg, afslapning, spil og motion, er det tid til en festlig aften i byen. Amager Strandpark ligger kun en kort tur med metro eller bus til midten af København, hvor der ligger utallige diskoteker og barer.  Her kommer 2 af de bedste forslag:

Dandy

Når jetsetterne, de stilrigtige og bloggerne holder fest, foregår det ofte på dette trendy sted i Dronningens Tværgade. Natklubben er indrettet som Hollywood i 1960erne og byder på både cocktails og dans fra kl. 18 til kl. 04 om morgenen.

Cocktails på the Jane

Måske er du mere til bløde stole og brændeovnshygge? Så er the Jane stedet for dig. Her kan du indtage cocktailbarens ved baren eller i de bløde Chesterfieldsofaer. Og i løbet af aftenen åbner de gamle bogreoler sig og afslører skjulte døre med barområder bagved. Baren har åben mellem 20 og 05 fredag og lørdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *